Організація харчування

21.Бер.2018
Організація харчування

        Харчування дітей дошкільного віку має відповідати основним вимогам раціонального харчування; його хімічний склад, калорійність, обсяг раціону й режим повинні повністю відповідати віковим потребам організму дошкільника.

Діти повинні одержувати харчування 4 рази на добу з інтервалами між окремими прийомами їжі не більше 4 години.

  • На сніданок варто давати каші, овочеві пюре або інші щільні страви, а також гарячі напої – чай з молоком, кава, какао.

  • Обід повинен містити першу рідку страву, другу переважно м’ясну або рибну й третю солодку страву.

  • На вечерю краще готовити молочно-овочеву їжу при обмеженій кількості рідини. Важливо, щоб обсяг їжі строго відповідав віку дитини. Їжа має не тільки задовольняти потреби зростаючого організму й викликати почуття насичення, але й відповідати віковій ємності шлунка.

  • Якщо занадто малі порції не викликають почуття насичення, то надлишковий їхній обсяг може послужити причиною порушення нормальної функції травних органів, сприяти зміні апетиту, а в деяких дітей навіть викликати негативне відношення до їжі.