Майстер – клас по приготуванню страв на пароконвектоматі

15.Січ.2022
Майстер – клас по приготуванню страв на пароконвектоматі

    14 січня 2022 року на базі нашого садочка відбулося навчання мастер-шефа Сергія Пастуха по приготуванню страв на новому обладнанні – пароконвектоматі.

   Пароконвектомат  – це універсальний прилад, який поєднує два види обладнання — пароварку конвекційну шафу.

    Використання в робочій камері пари та гарячого повітря дає змогу застосовувати різні способи теплової обробки продуктів харчування —

⇨ тушкування;

⇨ випікання;

⇨ обсмажування;

⇨ розігрівання.

Переваги пароконвектомата:

⇨ зведення до мінімуму всіх ручних операцій;

⇨ регулювання рівня потужності для економії енергії;

⇨ зменшення часу приготування страв.

Порівняно з традиційним обладнанням час приготування страв у пароконвектоматі зменшується на 20-50%. Тривала теплова обробка пов’язана з необхідністю досягнути певної температури всередині страви. І якщо додати температуру в духовій шафі для прискорення процесу приготування, то можна отримати непридатну для вживання страву, яка ззовні буде підгорілою, а всередині — непропеченою.

Система управління технологічними режимами пароконвектомата дає змогу:

⇨ задавати точну температуру та вологість повітря в камері

⇨ контролювати температуру та ступінь пропікання всередині страви (запіканки, котлети, рулети тощо) за допомогою термощупа

⇨ запобігати пересмажуванню та пересушуванню, що неможливо під час роботи з духовою шафою або сковорідкою.

    У пароконвектоматі можна готувати страви без використання олії, що неможливо під час смаження традиційним способом. Тож, у певному сенсі цей прилад дає змогу готувати дієтичні страви. Адже процес їх приготування відбувається без утворення підсмаженої скоринки, а отже — без утворення канцерогенів, на відміну від смаження на олії.

    Дієтичні страви готують за рахунок використання для кожного продукту харчування певного режиму приготування. При цьому забезпечуються не лише високі смакові якості страв, а й зберігаються усі корисні властивості продуктів харчування, не руйнуються вітаміни, макро- та мікроелементи. Окрім того, цей прилад дає змогу зменшити втрати продуктів харчування під час теплової обробки. Зокрема, під час тушкування овочів та картоплі їх уварювання зменшується на 7-15% порівняно з духовою шафою.

Галерея зображень